Håndværkerforeningen inviterer til erhvervspolitisk arrangement.

Der er udskrevet valg til Folketinget og Håndværkerforeningen afholder derfor et erhvervspolitisk arrangement d. 20. maj kl. 17.00. Medlemmer af Byggesocietetet er inviteret. Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.

Michael Kristiansen er ordstyrer, og målet er en livlig debat med fokus på erhvervslivets vilkår. Herunder især spørgsmålet: hvordan styrker vi Hovedstaden?

Se mere og tilmeld dig her:

https://hfk.dk/vi-arbejder-for-en-erhvervsvenlig-hovedstad/valgmoede/

Bygge- og ejendomsbranchen er dybt afhængig af infrastruktur.

Infrastruktur er essentiel for bygge og ejendomsbranchen. Derfor er det med stor glæde, at Byggesocietetet har bemærket, at flere og flere taler om behovet for at forbedre vejtrafikken. Dansk Industri er i dag kommet med en samlet investeringsplan som bl.a. lægger vægt på at forbedre trafikforholdene for virksomheder.

Og udspillet fra Dansk Industri står ikke alene. I januar 2019 offentliggjorde Socialdemokraterne deres Infrastrukturplan som bl.a. tilgodeser vejtrafikken. Sidst men ikke mindst havde Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen d. 26. februar en kronik i Børsen, hvor han, sammen med Adm. Dir. for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, slår på behovet for at prioritere vejene. Det er stærkt tiltrængt ifølge Byggesocietetets landsformand, Tony Christrup. Et af de steder, hvor behovet er virkelig aktuelt, er mellem Næstved og Rønnede.

” En god infrastruktur binder byer, borgere og virksomheder sammen. Jeg bakker derfor også stærkt op om investeringer i vores infrastruktur og lige nu er der altså problemer på vejene. Som Ole Birk Olesen og Brian Mikkelsen skriver i deres kronik – det er sund fornuft. Det er det virkelig også i relation til motorvejen mellem Næstved og Rønnede. Jeg ved, det har været et tema længe i Næstved Erhvervsforening, som har lavet en god og sober rapport om behovet” udtaler landsformand i Byggesocietetet, Tony Christrup.

Byggesocietetets lokalafdeling i Næstved følger også udviklingen tæt og ser frem til, at der bliver taget beslutninger, som kan sikre, at Næstved-Rønnede-motorvejen bliver en realitet inden for en overskuelig periode.

”Det er virkelig vigtigt, at vi får motorvejen mellem Næstved og Rønnede. Ikke kun for Næstved men også for resten af Sjælland. Udover, at vores erhverv og industri er afhængig af motorvejen, så er der også virkelig mange der hver dag tager turen i bil til deres job i København.” udtaler formanden for Byggesocietetets lokalafdeling Sydsjælland, Henrik Karmark. ”Samtidig glæder det mig, at erhvervslivet på tværs af fag, har stået sammen om at lægge pres på vores folkevalgte.”

Byggesocietetet håber på en bred politisk aftale men fremfor alt, at der findes de nødvendige ressourcer til at realisere de nødvendige infrastrukturprojekter.

Du kan læse Næstved Erhversforenings rapport om behovet for motorvej mellem Næstved og Rønnede her:

https://www.naestvederhvervsforening.dk/nyheder/motorvej-rute-54/

Branche og Byforskning

_MG_3798 copy.jpg

Om Branche og Byforskning:
Branche og Byforskning er et samarbejde mellem Byggesocietetet og Kraks Fond Byforskning. Det består (indtil videre) af tre morgenmøder, hvor Kraks Fond Byforskning fortæller om et konkret forskningsprojekt og Byggesocietetet byder ind med en brancheaktør. Sammen belyser de to oplægsholdere et emne kort og præcist, så deltagerne kan starte deres morgen med et fagligt indspark, der giver mening.

1 // Nabolagseffekter:
Onsdag den 23. januar 2019 – kl. 8.00-9.30

Hvordan præges individers adfærd og holdninger af det lokalområde, de befinder sig i? Hvilket geografisk område opfatter individer som deres lokalområde? Og hvad karakteriserer dette område?

Oplægsholdere:
Anders Halgren, Partner/Forretningsområdechef Øst i Arkitema
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning
Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/projekter/mapping-micro-contexts/

Tilmeld dig her

2// Internationale virksomheders valg af placering:
Onsdag den 6. marts – kl 8.00-9.30

Hvad kigger internationale selskaber efter, når de vælger by til deres hovedkvarter – og hvilken betydning har disse valg for byerne?

Oplægsholdere:
Monica Hammer, Direktør for Commercial Leasing i Colliers International Danmark
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning

Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/projekter/regional-rivalisering-multinationale-selskabers-valg-af-placering-af-udenlandske-investeringer/

Tilmeld dig her

3 // Et nyt boligprisindeks:
Onsdag den 27. marts - 8.00-9.30

Et forskningsstudie fra Kraks Fond Byforskning viser, at det normalt brugte boligprisindeks ikke er tilstrækkeligt til at afdække prisudviklingen på boligmarkedet. Forskningsprojektet ”Et nyt boligprisindeks for Storkøbenhavn” afdækker mangler og udsving med op til 50% ved det traditionelle boligprisindeks. Hvordan bruger branchen boligprisindekset, og hvordan forholder de sig til disse udsving?

Oplægsholdere:
Niels Johne, projektchef i Pension Danmark
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning

Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/pressemeddelelse-et-nyt-boligprisindeks/

TILMELD DIG HER


Om Kraks Fond Byforskning:
Kraks Fond Byforskning udvikler viden om, hvordan initiativer og vilkår i byer kan skabe velstand og vækst i det danske samfund, så det bliver lettere at leve og arbejde i Danmarks voksende byer. De arbejder på tværs af økonomiske, sociologiske og geografiske problemstillinger, og deres resultater henvender sig bredt til beslutningstagere, interesserede borgere og forskere.

Om Byggesocietetet:
Byggesocietetet er en netværksforening, der arbejder for branchen på tværs. Med disse arrangementer er formålet at klæde vores medlemmer og andre fra branchen på med den nyeste forskning indenfor byer og det byggede miljø.

Byggesocietetet og Realkredit Danmarks Nytårskur 2019

”Kan du stole på din mavefornemmelse, når det handler om risikostyring?” Det var det spørgsmål, vi stillede, da vi skød Nytårskuren i gang d. 3. januar på Tivoli Hotel.

Byggesocietetet Nytarskur 2019 13_lillebitte.jpg

Første oplægsholder var Helle Bro fra Bro Kommunikation, og hun gik direkte på emnet. Vi mennesker er vanedyr, og vi vil helst falde tilbage på mavefornemmelsen og gøre som vi plejer. Også selvom vi egentlig tror, det ikke er tilfældet.

Det kan give nogle udfordringer, når man arbejder med noget så kompliceret som risikostyring i bygge- og ejendomsbranchen, hvor man er nødt til at forlade mavefornemmelsen og blive analytisk og reflekteret.

Helle Bro til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Helle Bro til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Hans Læssøe fra Aktus konstaterede på Nytårskuren, at risikostyring ikke er raketvidenskab.

Men der er modsat heller ikke nogen lette løsninger. Vi er nødt til at forholde os til det aktivt og sætte konkrete handlinger bag vores tanker og planer. I sidste ende giver en effektiv risikostyring og ikke mindst risikotagning os en konkurrencemæssig fordel.

Hans Læssøe til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Hans Læssøe til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Niels W. Falk fra HD Lab gik til sagen under Nytårskuren. Vi afsætter penge til risici, når vi laver projekter, men vi styrer det ikke rigtigt, var budskabet. Vi tømmer krukken og kigger så efter flere penge.

Risikostyring skal være en del af beslutningsprocessen og tale ind i det, der driver os mennesker – behovet for at præstere. Det nytter ikke, at det gøres halvhjertet.

Niels W. Falk til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Niels W. Falk til Nytårskur 2019. Se flere billeder nedenfor.

Traditionen tro afsluttede vi Nytårskuren med et underholdende indslag. Rapkunstner, forfatter og performer er bare tre af de ord, man kan sætte på Per Vers som stod for underholdningen i år. Per Vers var med hele dagen, tog noter og tegnede dagens pointer og afsluttede med et intet mindre end genialt rap over dagens pointer suppleret med de tegninger, han havde lavet undervejs. Det gik rent ind hos publikum og ikke mindst vores faste moderator Mikael Kamber som efterfølgende selv forsøgte sig med et rap.

Per Vers til Nytårskur 2019.

Per Vers til Nytårskur 2019.

Se flere billeder nedenfor.

Se flere billeder nedenfor.

Tak for jeres deltagelse i Nytårskuren som Byggesocietetet også i år afholdt sammen med Realkredit Danmark. Hvis du af en eller anden grund ikke kom med i år, tør vi allerede nu godt love, at vi gør det igen i 2020. Følg med på her på siden.

Se flere billeder fra nytårskuren her (fotograf: Kenneth Kjær)

DAC Master Classes: Engineering the World

DAC i BLOX.jpg

Medlemmer af Byggesocietetet får rabat på DACs nye Master Classes

DAC Master Classes er udviklet af DAC i samarbejde med MT Højgaard, WSP, Arup og BLOXHUB for at imødekomme de behov som specialister i byggebranchen har i nutidens marked. Omdrejningspunktet er Ove Arups ideer om ’Total Design’, og hvordan man kan samarbejde på tværs af værdikæden. Uddannelsen er relevant for professionelle i byggeriet – særligt arkitekter og ingeniører men også rådgivere og udførende parter.

Hvad får du ud af at deltage?

 • En solid indsigt i principperne bag Total Design, der kommer til at definere samarbejdsformer og byggeprocesser i branchen fremover

 • Højtprofilerede og internationale keynote speakers

 • Mulighed for at arbejde med egne og aktuelle cases

 • Kompetencer i og redskaber til at…

  • Forstå fremtidens kunder for at kortlægge fremtidens marked og efterspørgsel

  • Samarbejde på tværs af traditionelle faggrænser og på langs af værdikæden for at optimere processen og minimere konflikter

  • Orientere sig i globale trends og oversætte dem til jeres egen dagligdag, så I er rustet til den hurtige udvikling

  • Håndtere etiske forpligtelser og bæredygtighed, så det bliver en del af forretningen i stedet for en ekstra udgift

  • At udvikle og eksekvere løsninger på stadigt mere komplekse problemer og udfordringer, hvor rammerne er omskiftelige

 • Diplom som bevis på gennemførelsen af uddannelsen

Praktiske oplysninger og pris
Uddannelsen består af 7 sessions, som ligger om formiddagen hver 14. dag. Formatet er 1 times oplæg efterfulgt af 2 timers workshop. Forløbet løber fra 9. januar - 27. marts 2019 og afholdes i BLOX i København.

Uddannelsen ville normalt koste over 15.000,- per deltager, men udbydes til 3.000 kr, fordi den er støttet af fondsmidler. Som medlem af Byggesocietetet kan du få yderlige rabat. Hvis du er en enkeltperson kan du indtaste koden ’Bloxhub18’ og få 900,- DKK rabat. Desuden har du mulighed for at deltage sammen med dine kollegaer fra din organisation eller virksomhed - ved minimum 3 deltagere, koster forløbet kun 1.000,- DKK per deltager med koden ’3FOR1’ på Billetto. 

Mere information og tilmelding
Du kan læse mere på linket her, hvor du også finder tilmelding:
https://dac.dk/vaer-med/community/master-classes/

For spørgsmål, kontakt Rebecca Maria Jacobsen på DAC på rmj@dac.dk / 24810612.