Kandidater på valg til Byggesocietetets Landsmøde d. 5. september 2019.

Jf. Byggesocietetets vedtægter offentliggøres hermed den samlede oversigt over kandidater på valg til Byggesocietetets landsmøde som afholdes d. 5. september 2019.

Landsformand.

Arkitekt Ole Schrøder, TREDJE NATUR, stiller op til valg som Landsformand for Byggesocietetet.

Der er ikke andre kandidater.

Næstformand.

Adm. Direktør Hans-Bo Hyldig, FB-Gruppen, modtager genvalg som næstformand. Og vælges ved samme lejlighed som bestyrelsesmedlem.

Advokat (H) Anne Henriksen, Advokatfirmaet Vingaardshus, modtager genvalg som næstformand

Der er ikke andre kandidater.

Bestyrelsesmedlem.

Adm. Direktør Hans-Bo Hyldig, FB-Gruppen, modtager genvalg som bestyrelsesmedlem.

Adm. Direktør Line Røtting Dornan, KUBEN BYG A/S, modtager genvalg som bestyrelsesmedlem.

Der er ikke andre kandidater.

Se mere om Landsmødet og tilmeld dig her:

https://byggesocietetet.dk/arrangementer/2019/9/5/landsmde-2019

Mød vores nye Boligminister d. 9. september i Byggesocietetet.

Med den nye regering fik vi samtidig noget bygge- og ejendomsbranchen har sukket efter længe - en boligminister. I Byggesocietetet er vi meget glade for, at boligminister Kaare Dybvad har sagt ja til vores invitation om at møde branchen og sige lidt om sine visioner og tanker om sit ministerområde.

Arrangementet afholdes d. 9. september 14.30 - 16.30 i Eventlokalet i Fæstningens Materialgård i Blox. Efter ministerens oplæg vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

Invitation til arrangementet udsendes snarest muligt, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Foto af Claus Bech.

Fremtidens markedsplads for bæredygtige bygninger - en introduktion til blockchain.

PropTech Denmark, Digishares, Green Building Council Denmark & Byggesocietetet inviterer til gå-hjem-møde d. 12. september om potentialet for transaktioner og værdiskabelse i ejendomme ved hjælp af blockchain teknologi.

Gå-hjem-mødet stiller skarpt på, hvordan blockchain skaber forudsætninger for øget transparens i ejendomme i forhold til blandt andet ejerhold, pris, materialesporbarhed og dokumentation for bæredygtige kvaliteter.

Dermed skabes en helt ny markedsplads for nye og gamle aktører.

Tilmelding:

https://www.eventbrite.com/e/fremtidens-markedsplads-for-bredygtige-bygninger-registration-64590971334

PROGRAM

14.00- 14.05 - Introduktion til eventen

Nadim Stub, Adm. dir. @ PropTech Denmark

14.05- 14.25 - Introduktion til blockchain

Bo Hembæk Svensson, Blockchain Specialist @ BlockNordic

14.25- 14.45 - Value proposition i et blockchain baseret marked - markedspotentialet og udfordringer i bæredygtigt byggeri

Rasmus Olsen, Project Manager @ Building Council Denmark

14.45- 15.05 - Gældsgearing i fast ejendom i et Blockchain perspektiv

Lasse Birk Olesen, Head of Integration @ MakerDAO

15.05- 15.25 - Pause

15.25- 15.45 - Intro til Blockchain i ejendomssektoren - muligheder med kvalitetssikring og handel af værdipapirer

Claus Skaaning, Co-founder & CEO @ DigiShares

Mette Kibsgaard Co-founder & CMO @ DigiShares

15.45- 16.05 - Case study: $250M of tokenized Real Estate Fund

Julianne Sloane, Analyst @ Leaseum Partners

16.05- 16.25 - Legale aspekter af værdipapirhandel på blockchain

Offentligøres

16.30- 16:55 - Fireside Chat

Uformel spørgerunde med oplægsholdere

16.55 - Afrundning af PropTech Denmark

17.00 - Netværk og en forfriskning

Byggesocietetet ønsker god sommer.

Byggesocietetet vil gerne ønske alle medlemmer en god sommer. 2019 har været et travlt halvår for os alle og jeg er sikker på, ferien kommer belejligt for de fleste.

Byggesocietetet og vores lokalområder har afholdt en række arrangementer i første halvår. Nytårskuren, MIPIM, Lynetteholmen, medicinsk cannabis, besøg i Madrid, 75-års jubilæum på Fyn, årsmøder/generalforsamling i alle vores lokalområder. Jeg kunne blive ved. Pointen er, at der på alle måder er liv i vores gamle forening.

Og vi har ikke tænkt os at sætte farten ned efter sommerferien. Tværtimod. Vi har netop etableret to nye BS-grupper – en på Fyn og en i København. Og efter sommerferien er vi klar med yderligere en BS-gruppe i Aarhus. Vi er også ved at få liv i vores relativt nye Infrastrukturudvalg. Derudover har vi nedsat en arbejdsgruppe for Bygherrer sammen med Green Building Council, som skal komme med konkrete anbefalinger til bygherrer i relation til bæredygtighed. Sidst, men ikke mindst, er der en række arrangementer, I skal plotte i kalenderen, hvis I ikke allerede har gjort det:

  • Sommerfesten i København d. 23. august

  • Et arrangement om Kommuneplanen i København d. 3. september og

  • Landsmødet d. 5. september.

  • Nytårskur 7. januar 2020.

På vegne af Landsbestyrelsen og vores sekretariat vil jeg ønske alle en god sommer. Vi ses efter ferien. Vi glæder os.

 

Tony Christrup

Landsformand

Vi har længe savnet et Boligministerium

Oprettelsen af et selvstændigt Boligministerium er det stærkest mulige signal om, at regeringen har forstået, at området er omdrejningspunkt for både vækst og bæredygtighed, mener landsformand Tony Christrup fra Byggesocietetet

Boligområdet har i en del år været forsømt, når landets statsministre skulle vælge, hvilke ministerier de ville satse på. Men den udvikling er nu vendt.

”Med et selvstændigt Boligministerium får vi i bygge- og ejendomsbranchen en dedikeret indgang til vores dialog med den nye regering. Det har vi savnet i flere år,” siger Tony Christrup som er landsformand for Byggesocietetet, og fortsætter:

”Regeringen vil have en national strategi for bæredygtigt byggeri, og en sådan har vi også længe spejdet forgæves efter. Den måde vi bygger på, og de materialer vi anvender, er en helt central brik i at nå målene i klimapolitikken. Al klimapolitik handler ikke om flytrafik og hvor mange røde bøffer vi spiser. Den måde vi bygger og bor på er helt central.”

Bygge- og ejendomsbranchen satser massivt på genanvendelse af materialer, nye miljøvenlige måder at bygge på og har derudover et stærkt fokus på at de nye boligområder giver andet tilbage til samfundet end blot et sted at bo.

”Flere og flere ønsker at bo i de store byer ikke mindst i København. Behovet for boliger er derfor astronomisk. Hvis vi skal undgå triste boligområder med kvalitetsløse byggerier, skal vi have en national strategi der sikrer, at alle byder ind med byggerier der har menneskelige kvaliteter og som integreres i lokalsamfundene, så det giver et løft i den lokale livskvalitet,” understreger Tony Christrup.

Byggesocietetet vil være en af de første der banker på den nye boligminister Kaare Dybvads dør for at tilbyde et konstruktivt samarbejde med regeringen i de kommende år.

”Vi går ikke så meget op i regeringens politiske farve men i om regeringen har ambitioner og den politiske vilje til at nå målene. Den nye regering er kommet megagodt fra start,” siger Tony Christrup.

Enig landsbestyrelse bakker op om arkitekt Ole Schrøder som ny landsformand for Byggesocietetet.

En enig landsbestyrelse gav den 19. juni 2019 arkitekt Ole Schrøder sin opbakning til at afløse Tony Christrup som Landsformand for Byggesocietetet.

Jævnfør foreningens vedtægter kan landsformanden maksimalt sidde i fire perioder af to år, og eftersom det nu er 8 år siden, Tony Christrup blev valgt, er tiden kommet til en ny Landsformand.  

”Byggesocietetet har været gennem en rivende udvikling de senere år med markant medlemstilgang og større synlighed. Nu skal stafetten gives videre og som Landsformand er jeg meget glad for, at en enig Landsbestyrelse bakker op om Ole Schrøder som kandidat til ny Landsformand. Jeg har den største respekt for Ole. Han er det helt rigtige menneske med den helt rigtige baggrund på det helt rigtige tidspunkt. Med Oles mangeårige engagement i Byggesocietetet, og ubetingede fokus på bæredygtighed, kan Ole være med til at videreføre vores strategi omkring de 17 verdensmål og samtidig være med til at sætte en mere tydelig dagsorden for Bygge- og Ejendomsbranchen, så vi sikrer fokus på økonomisk bæredygtighed” afslutter Tony Christrup.

Ole Schrøder er født i Sønderborg og oprindeligt uddannet tømrer og derefter arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Sammen med en partner driver han i København tegnestuen TREDJE NATUR, der til dagligt arbejder med bæredygtighed indenfor arkitektur, landskab, byudvikling og klimasikring med projekter der anviser, hvorledes man i praksis implementerer verdensmålene i byggeriet.

Ole Schrøder er meget glad for opbakningen fra Byggesocietetets Landsbestyrelse.  ”Jeg har besluttet at stille op til valg som landsformand for Byggesocietetet, fordi det er et netværk som har givet mig så meget gennem nu 12 år. Det er en helt unik forening, fordi den favner hele branchen i hele landet. Da det er et hverv, man skal vælges til, har jeg ikke så meget mere at sige på nuværende tidspunkt. Men alle der kender mig ved, at bæredygtighed er min altoverskyggende dagsorden. Den tager jeg selvsagt med mig ind i Byggesocietetet, hvis jeg skulle blive valgt”.

Håndværkerforeningen inviterer til erhvervspolitisk arrangement.

Der er udskrevet valg til Folketinget og Håndværkerforeningen afholder derfor et erhvervspolitisk arrangement d. 20. maj kl. 17.00. Medlemmer af Byggesocietetet er inviteret. Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.

Michael Kristiansen er ordstyrer, og målet er en livlig debat med fokus på erhvervslivets vilkår. Herunder især spørgsmålet: hvordan styrker vi Hovedstaden?

Se mere og tilmeld dig her:

https://hfk.dk/vi-arbejder-for-en-erhvervsvenlig-hovedstad/valgmoede/