Det er tid til sammenhold og realisme.

”Følg myndighedernes anvisninger og hold øje med hinanden”, det siger Byggesocietetets formand Ole Schrøder i en kommentar til den alvorlige situation Danmark befinder sig midt i som følge af covid-19 virussen.

”Som danskere kan vi godt tillade os at rette ryggen og være stolte over vores myndigheder i denne tid. Der er ingen tvivl om, at de gør alt hvad de kan for at beskytte de svageste i vores samfund, og vi må hver især bidrage hertil.

Samtidigt bør vi holde inde med de mere hjemmestrikkede vurderinger af situationen og især lade være med at slå krisen hen. Myndighederne og regeringen har slået fast, at vi befinder os i en alvorlig krise, og det må vi alle tage bestik af,” mener Ole Schrøder.

For en lang række af medlemmerne i bygge- og ejendomsbranchen er hjemmearbejde ikke muligt. Byggepladserne og projekterne ligger ikke stille og er bemandede i dag, som de var det i går.

”Fokus for ledere og medarbejdere i hele branchen må være at sikre sig, at alle tager de forholdsregler der er nødvendige for at formindske faren for smitte. Samtidigt må vi have for øje, at vi i den private sektor fortsat skal – og langt hen ad vejen kan - levere vores produkter og services. Det er, som statsministeren også har slået fast, en væsentlig del af fundamentet for, at vores samfund fungerer både under krisen, og også når det bliver hverdag igen,” siger Ole Schrøder.

For en række både større og mindre virksomheder kan krisen medføre betydelige økonomiske udfordringer der kan true både væksten og arbejdspladserne. Foreløbig er det ”kun” 14 dage – men sandsynligvis vil denne ekstraordinære situation strække sig over længere tid.

”I Byggesocietetet hilser vi derfor regeringens hjælpepakke velkommen, og vi stiller os til rådighed med al mulig support, hvis myndighederne behøver yderligere informationer om netop vores branche,” understreger Ole Schrøder.

I det omfang branchen kan benytte hjemmearbejdspladser, opfordrer Byggesocietetet til, at det indføres hurtigst muligt. Samtidig har branchen et fælles ansvar om at holde hjulene i gang og sikre, at de økonomiske konsekvenser bliver mindst mulige. Det kræver samarbejde og forståelse i branchen både blandt offentlige og private aktører.

Byggesocietetets sekretariat følger situationen i forhold til de mange planlagte arrangementer i hele landet.

Byggesocietetets sekretariat arbejder hjemme og er tilgængelige på telefon og mail.

Kontakt:

Byggesocietetets sekretariatschef, Lars Sønderskov, telefon 26273754.

Forrige
Forrige

Hold nu dampen oppe.

Næste
Næste

Nytårskur 2020: Walk the talk