Sommerhilsen fra Byggesocietetet.

Sommeren står igen for døren, og selvom alt umiddelbart ser ud som det plejer, når man kigger ud ad sit vindue, er det alligevel ikke helt det samme. Den aktuelle covid-19 krise har sat sine spor i Danmark og naturligvis også i bygge- og ejendomsbranchen. Selvom de fleste økonomiske prognoser peger i retning af, at den økonomiske krise ikke når samme niveau som finanskrisen, så er det alligevel noget, der kan mærkes. Også i vores branche. Vi har i Byggesocietetet brugt tiden på at skubbe til politikerne for at holde hjulene i gang. Og det har de gjort via de forskellige hjælpepakker. Men vi er ikke i mål endnu. I takt med at de forskellige hjælpepakker udfases, så vil vi desværre nok se, at det bliver svært for nogle. Herudover er hele retail-delen fortsat ramt, ligesom de i branchen, der er en del af oplevelsesindustrien, stadig lider, selvom Danmark er åbnet mere op. Det følger vi stadig i Byggesocietetet og vil gøre vores til, at branchen kommer bedst muligt gennem krisen.

Derudover indgik Folketinget en klimaaftale i denne uge. Aftalen medfører reduktioner i Co2-udledningen på 3,4 millioner tons Co2. Det er godt første skridt i den nødvendige omstilling af Danmark til at blive mere grønt. De to energi-øer, investeringer i industrien og i ny teknologi, f. eks. fangst og lagring af Co2, er positive tiltag. Det er også positivt, at der arbejdes på en grøn skattereform som i et eller andet omfang medfører afgifter som understøtter den grønne omstilling – vel at mærke uden at det bliver dyrere at være dansker og uden tab af arbejdspladser. Bygge- og ejendomsbranchen har her sin del af ansvaret og i Byggesocietetet vil vi gøre hvad vi kan, for at bidrage til dette arbejde. Vi har allerede et Bæredygtighedsudvalg, men vi vil gerne sætte endnu mere fokus på den grønne omstilling.

En sommerhilsen som desværre lidt står i krisens tegn. Men sådan er situationen her op til ferien 2020. Det er selvfølgelig ikke det bedste udgangspunkt, men vi må vende det om og konstatere, at de største skridt rent udviklingsmæssigt historisk set er kommet efter kriser. Så måske der også er områder, hvor vi som branche kommer bedre ud af krisen, end vi kom ind i den. Det kunne f. eks. være indenfor det digitale område.

Til sidst, så glæder jeg mig over, at den sundhedsmæssige del af krisen stadig er under kontrol også selvom vi har åbnet mere op for landet. Vi kan samles igen og det har vi i Byggesocietetet tænkt os at udnytte til fulde og der er allerede nu en række arrangementer i kalenderen i hele landet. Jeg håber vi ses.

God sommer til alle.

Med venlig hilsen

Ole Schrøder

Landsformand

Forrige
Forrige

Kandidater til valg til Landsbestyrelsen.

Næste
Næste

Spot på Lokalområde Aalborg