Københavns Boldklub tildeles Det Gyldne Søm 2019.

Hvert år uddeler Byggesocietetet Det Gyldne Søm. Det Gyldne Søm tildeles en person, virksomhed eller institution, som har bidraget positivt i bygge-og ejendomsbranchen. Prisen uddeles i forbindelse med Byggesocietetets landsmøde. I 2019 tildeles Det Gyldne Søm til Københavns Boldklub for genopbygningen af K. B. Hallen efter branden i 2011.

K. B. Hallen blev indviet d. 22. april 1938 af Kong Christian d. X. På det tidspunkt var hallen det Europas største sportsanlæg. Siden da har K. B. Hallen lagt gulv til mange skelsættende begivenheder indenfor sport og kultur. Alle kan ikke nævnes her, men enkelte højdepunkter er Winston Churchills tale i 1950, The Beatles koncert i 1964 og John McEnroes tenniskamp mod bl.a. Björn Borg i 2007. Herudover har der været afholdt en lang række koncerter gennem tiden.

Da K. B. Hallen brændte i 2011 forsvandt således ikke bare en bygning. Men et stykke af Københavns og Frederiksbergs historie. Københavns Boldklub insisterede på det tidspunkt på ikke bare at hallen skulle genopbygges men også, at hallen skulle affredes, så der kunne bygges en ny og moderne hal til fremtidige generationer. Den 5. december indviede Kronprins Frederik den nye K. B. Hal sammen med Frederiksberg Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj og Københavns Boldklubs formand Niels-Christian Holmstrøm. Hallen åbnede for publikum d. 24. januar 2019.

I dag står K. B. Hallen igen på sin plads og lægger gulv til både idræts- og kulturarrangementer. Som den har gjort siden 1938. Genopførelsen er sket med dyb respekt for den oprindelige hal. Vi ser stadig K. B. Hallens smukke bue både i bygningen og i den lys installation som nu pryder K. B. Hallens foyer. Lyset kan ses fra Peter Bangs Vej og inviterer forbipasserende ind i varmen og ind til det liv, der altid har været i hallen. Indenfor er der valgt gedigne materialer såsom bambus, håndlavede klinker og beton.

K. B. Hallen står nu stærkere end nogensinde. Den smukke bue er tilbage på Frederiksberg og hallen lever igen. Det er en af Københavns stærkeste kulturelle institutioner der har rejst sig fra ilden og nu venter på at blive brugt af kommende generationer.

Til at modtage Det Gyldne Søm var formanden for Københavns Boldklub, Niels-Christian Holmstrøm:

- Jeg bliver faktisk ret stolt, når jeg ser på, hvem der ellers har modtaget denne pris. Vi er jo amatører i denne verden. Så anerkendelsen betyder meget for os.

Niels-Christian Holmstrøm deltog sammen med direktøren for Københavns Boldklub, Henrik Eigenbrod.

Udover et gyldent syvtommer søm består prisen også af en illustration af den britiske kunstner Daniel van der Noon.