Branche og Byforskning

_MG_3798 copy.jpg

Om Branche og Byforskning:
Branche og Byforskning er et samarbejde mellem Byggesocietetet og Kraks Fond Byforskning. Det består (indtil videre) af tre morgenmøder, hvor Kraks Fond Byforskning fortæller om et konkret forskningsprojekt og Byggesocietetet byder ind med en brancheaktør. Sammen belyser de to oplægsholdere et emne kort og præcist, så deltagerne kan starte deres morgen med et fagligt indspark, der giver mening.

1 // Nabolagseffekter:
Onsdag den 23. januar 2019 – kl. 8.00-9.30

Hvordan præges individers adfærd og holdninger af det lokalområde, de befinder sig i? Hvilket geografisk område opfatter individer som deres lokalområde? Og hvad karakteriserer dette område?

Oplægsholdere:
Anders Halgren, Partner/Forretningsområdechef Øst i Arkitema
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning
Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/projekter/mapping-micro-contexts/

Tilmeld dig her

2// Internationale virksomheders valg af placering:
Onsdag den 6. marts – kl 8.00-9.30

Hvad kigger internationale selskaber efter, når de vælger by til deres hovedkvarter – og hvilken betydning har disse valg for byerne?

Oplægsholdere:
Monica Hammer, Direktør for Commercial Leasing i Colliers International Danmark
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning

Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/projekter/regional-rivalisering-multinationale-selskabers-valg-af-placering-af-udenlandske-investeringer/

Tilmeld dig her

3 // Et nyt boligprisindeks:
Onsdag den 27. marts - 8.00-9.30

Et forskningsstudie fra Kraks Fond Byforskning viser, at det normalt brugte boligprisindeks ikke er tilstrækkeligt til at afdække prisudviklingen på boligmarkedet. Forskningsprojektet ”Et nyt boligprisindeks for Storkøbenhavn” afdækker mangler og udsving med op til 50% ved det traditionelle boligprisindeks. Hvordan bruger branchen boligprisindekset, og hvordan forholder de sig til disse udsving?

Oplægsholdere:
Niels Johne, projektchef i Pension Danmark
og
Lars Pico Geerdsen, Direktør i Kraks Fond Byforskning

Forskning fra Krak: http://kraksfondbyforskning.dk/pressemeddelelse-et-nyt-boligprisindeks/

TILMELD DIG HER


Om Kraks Fond Byforskning:
Kraks Fond Byforskning udvikler viden om, hvordan initiativer og vilkår i byer kan skabe velstand og vækst i det danske samfund, så det bliver lettere at leve og arbejde i Danmarks voksende byer. De arbejder på tværs af økonomiske, sociologiske og geografiske problemstillinger, og deres resultater henvender sig bredt til beslutningstagere, interesserede borgere og forskere.

Om Byggesocietetet:
Byggesocietetet er en netværksforening, der arbejder for branchen på tværs. Med disse arrangementer er formålet at klæde vores medlemmer og andre fra branchen på med den nyeste forskning indenfor byer og det byggede miljø.