Byggesocietetets hæderspris

Byggesocietetet har siden 1979 uddelt Det Gyldne Søm til en person, virksomhed eller institution, som har bidraget positivt til udviklingen i bygge- og ejendomsbranchen.

 

Hædersprisen består udover et gyldent syvtommer søm af en illustration af den britiske kunster Daniel van der Noon, der med sin detaljerige streg har skitseret arkitektur og byggeri fra hele Danmark. 

 

Og vinderen er...

I 2017 gik prisen til byudvikler og iværksætter Rune Kilden. Udover ikoniske byggerier som Lighthouse og Pakhusene på Aarhus Ø, har Rune Kilden med sin forståelse for at skabe liv mellem husene forvandlet byens havneområde til en attraktiv bydel. Rune Kilden har med sine visioner for udviklingen af Aarhus om nogen været med til at bringe selvforståelse tilbage til Aarhus.

 

 

Tidligere vindere

Sidste år gik prisen til Køge Kommune for i tæt samarbejde med lokale aktører at have søsat adskillige udviklingsprojekter til gavn for byens borgere, erhvervsliv og vækst i hele regionen. Tidligere er prisen bl.a. gået til Roskilde Festivalen for det store logistiske arbejde det hvert år er at etablere en by til 130.000 mennesker, og greve Michael Ahlefelt-Laurvig fra Egeskov Slot på Fyn for hans arbejde med at vedligeholde og udvikle slottet fra 1554.

det gyldne søm - billede til underside 2.jpg
det gyldne søm - billede til underside 1.jpg
 

det gyldne søm gennem tiden

  • I tæt samarbejde med lokale aktører har Køge Kommune søsat adskillige udviklingsprojekter. De skal være med til at forbedre rammerne for byens borgere og erhvervsliv samt skabe vækst og udvikling i hele regionen.
  • Prisen blev givet på baggrund af det store logistiske arbejde det hvert år er at etablere en by til 130.000 mennesker.
  • Prisen blev tildelt Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille for hans arbejde med at vedligeholde og udvikle Egeskov Slot fra 1554.