Back to All Events

Debat: Hvad sker der med byen, når p-pladsen går på pension?

Et samarbejde mellem Gangsted Advokatfirma, Byggesocietetet og Dansk Arkitektur Center

Den selvkørende bil er ikke længere et kuriøst indslag fra en science fiction-film. Bilen kører allerede selv. Og behovet for at eje vores helt egen IKEA-venlige stationcar er i frit fald. Det frigør plads i byen. Spørgsmålet er bare, om den plads skal bruges til mere by eller mere trafik?

Fremtidens transport vil være elektrisk, selvkørende og serviceret gennem deleordninger. Og over natten er der dukket helt nye transportmidler op på gadehjørnet. De skøre, turistvenlige el-løbehjul. De rummer muligheder for vores mobilitet, som vi slet ikke kender mulighederne eller konsekvenserne af endnu.

Det betyder ikke kun, du kan trille på arbejde på løbehjul, eller at chaufføren i din bil er en computer. Det betyder, vi skal nytænke, den måde vi udvikler byen på.

Vi tager debatten forfra – med forskere, professionelle og politikere. Vi udpeger vi de største muligheder – og de største trusler, som udviklingen rummer for branchen. Vi diskuterer spørgsmålet om, hvilke scenarier, vi gerne vil fremme? Og hvordan vi skal bruge pladsen, der ikke længere er til parkering?

Alle, der beskæftiger sig med byens udvikling, bliver berørt af den forandring, der sker i vores måde at bevæge os på. Når præmissen for byudvikling ændrer sig, så gør branchen også.

Debatten er for alle dem, der vil være på forkant med den udvikling, vi står overfor.

Du kan allerede nu læse mere om emnet ’Nye mobilitetsløsningers betydning for byudviklingen’. Debatten udspringer af rapporten – og du kan hente den på linket her

Paneldeltagere: Se en opdateret liste på tilmeldingssiden

Program:
15.00 – 15.10: Ankomst med netværk og kaffe
15.10 – 15.20: Velkommen til DAC og intro til Gangsted Advokatfirma, Byggesocietetet og rapporten ’Nye mobilitetsløsningers betydning for byudviklingen’ af Institut for fremtidsforskning
15.20 – 15.30: Runde 1 (introoplæg) – ”Hvad sker der med den eksisterende by, når bilen kører selv?”
15.30 – 15.55: Runde 1 (debat om oplæg)
15.55 – 16.05: Runde 2 (introoplæg) – ”Hvordan ser fremtidens byområde ud, når bilen kører selv?”
16.05 – 16.30: Runde 2 (debat om oplæg)
16.30 – 17.00: Afslutning v. samarbejdspartnerne og netværk med bobler

Tilmeld dig her